Keittiö- ja kalusteratkaisut

Keittiökalusteet

Meiltä nyt myös Padas-keittiön kalusteet ja PAMEL-kalusteovet. Toimitamme avaimet käteen -periaattella vaikka koko keittiön remontin.
Meillä on kattava verkosto alan asiantuntijoita rakennusalan insinööreistä aina putki- ja sähköpuolelle asti. Myös keittiön välitilalevyt ja tasot samoin kuin lavuaarit ja hanat saa kätevästi yhdellä kertaa meidän kauttamme. Kodinkoneetkin tuodaan ja asennetaan.

Padas-keittiöt

Padas-keittiöt Oy on vuonna 1982 Padasjoella perustettu yritys. Padas-keittiöt on laajentunut ja investoinut viime vuosina nousten maakunnan menestyneispiin yrityksiin. Maakesken tehtaalla valmistetaan Avainlippu-merkinkin saaneita PAMEL-kalusteovia, keittiökalusteita, komeroita, liukuovikomeroita, mittatilauskalusteita sekä WC-kalusteita. Padas-keittiöt Oy valmistaa kalusterungot sekä vakio- että erikoismittaisina. Hyvä laatu ja kunnollinen työn jälki ovat tärkeitä asioita.
Kalusterungot ovat konekasattuja, joten niissä ei ole näkyviä ruuveja eikä peitetulppia. Kalusterungot valmistetaan tukevasta 18mm melamiinilevystä ja reunoihin käytetään 1 mm paksuista ABS-nauhaa. Valkoiset astiankuivaus- ja allaskaapit ovat aina kosteudenkestävästä levystä valmistettuja. Kalusterunkoja valmistetaan sekä valkoisena että värillisinä. Värilliset rungot sopivat hyvin myös PAMEL-kalusteovien kanssa, sillä runkojen ja ovien värivaihtoehdot ovat samat. Kalusterunkokuvastosta löydät kaikki vakiokaapit ja paljon muuta kalusterunkoihin liittyvää tietoa.​


Avainlippu-alkuperämerkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa.
Merkki antaa kuluttajille mahdollisuuden valita suomalainen vaihtoehto ja vaikuttaa omien ostopäätösten kautta omaan ja muiden ihmisten elämään. Avainlipun käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.
Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa.
Lisäksi tuotteelle lasketaan kotimaisuusaste, joka on suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannehinnasta. Laskutoimituksessa huomioidaan esimerkiksi raaka-aineet, pakkaustarvikkeet, markkinointikustannukset ja rahoitus. Kotimaisuusaste voi vaihdella paljonkin riippuen esimerkiksi siitä, miten suuren osan kustannuksista raaka-aineet muodostavat, koska kaikkia raaka-aineita ei ole saatavilla Suomesta. Siksi vähimmäisvaatimus on, että kotimaisuusaste on yli 50 prosenttia.


Uusi keittiö

Inspiraatio
​Kun uusi keittiö on päätetty hankkia, sinne halutaan kaikkea mahdollista kivaa ja näyttäviä herkkuja. Verkkosivut ja mediat pursuavat ideoita keittiöihin.
Uuden keittiön suunnitelmissa kannattaa kuitenkin keskittyä tiettyihin perusasioihin ja tehdä keittiöstä toimivuudeltaan ja ulkonäöllisesti sellainen, että siellä todella viihtyy. Tällöin uudesta keittiöstä on iloa vuosiksi eteenpäin. Meidän avullamme saat toiminnallisuudeltaan ja värimaailmaltaan juuri sinulle sopivan keittiön. 

Tarvekartoitus ja mittaus
Yhdessä myyjän kanssa tehty tarvekartoitus on enemmän kuin pelkkä toivelista, koska keittiö on joka kerta yksilöllinen ja tiettyyn tilaan suunniteltu.
Meillä on tarjottavana vaihtoehtoja, joita et ehkä itse tule ajatelleeksi. Tarvekartoituksessa myös selvitetään kuinka laajasta remontista on kysymys.
Ensitapaaminen voidaan sopia myös uusittavaan tilaan. Samalla voidaan suorittaa mittojen ottaminen ja erillistä mittakäyntiä myöhemmässä vaiheessa ei tarvitse tehdä.
Mittakäynnillä tarkistetaan mm. ikkunoiden, ovien, vesi- ja sähköpisteiden mahdolliset vaikutukset suunnitelmaan.

​Suunnitelma, tarjous ja tilaus
Keittiöstä tehdään tarvekartoituksen perusteella suunnitelmapiirrokset. Keittiön kustannusarvio ja tarjous lasketaan suunnitelman perusteella.
Keittiön hintaan vaikuttavat keittiön koko, erikoiskaappien määrä, materiaalivalinnat oviin, runkoihin, tasoihin, listoihin, vetimiin sekä lisävarusteiden määrä. Kodinkoneet, altaat ja hanat voi myös tilata kauttamme. Hyväksytyn suunnitelman perusteella tehdään tilaus tehtaalle ja määritellään toimitusajankohta. Kalusteiden toimitusaika vaihtelee 4-6 viikkoa tilauksesta riippuen.

Asennus
Toimitus tapahtuu sovittuna päivänä. Tarjoamme aina myös asennuspalvelun. Kauttamme järjestyvät myös muut ammattimiehet, kuten putkimiehet ja sähkömiehet. Usein remontin yhteydessä tehdään muutakin pintaremonttia; lattiat, välitilalaatoitukset/-levytykset, katto sekä valaistus ja siihenkin löytyvät tekijät yhteistyökumppaneistamme.


 Pientä pintaremonttia
Jos keittiössä halutaan tehdä pieni pintaremontti ja rungot ovat suhteellisen ehjät ja toimivat, niin pelkällä ovien ja tasojen vaihdolla saadaan uutta ilmettä aikaan. Näin saadaan edullisemmin ja nopeammin valmista, kuin koko keittiön vaihtamalla. Valitset vain keittiöösi uudet kalusteovet, vetimet ja keittiötasot laajasta mallistostamme – tämän jälkeen huolehdimme kaikesta. Halutessasi saat keittiöösi myös toiminnallisuutta lisääviä mekanismeja ja uusia säilytysratkaisuja. Uusimme tarvittaessa keittiöremontin yhteydessä huonokuntoiset kalusteet ja rungot esim. allas- tai astiankuivauskaapin. Samalla voi myös ehostaa muita pintoja esim. maalamalla seiniä, kattoa ym. 
​Jos välitilassa olevat laatat ovat alkaneet kyllästyttää, niin Aluco-levyllä ne voi peittää helposti. Laattoja ei tarvitse poistaa, vaan ne voi jättää levyn taakse.

Ylämaan Graniitti

Ylämaan Graniitti on vuodesta 1980 valmistanut korkealaatuisia kivitasoja ja muita kivituotteita Ylämaalla, Etelä-Karjalassa. Kotimaisten graniittien ohella mallistossa on kauneimpia kivilaatuja maailmalta ja kansainvälisiä huipputuotteita kymmenissä eri sävyissä. Kotimaisena perheyrityksenä se on turvallinen valinta kivitason ja muiden kivituotteiden toimittajaksi. Ylämaan Graniitti antaa valmistamiensa kivitasojen työstöille 15 vuoden takuun.
Saatavilla on myös Ikitakuu huoltosopimus, jolla pidät kivituotteesi uudenveroisina jopa vuosikymmeniä.  Ylämaan Ruskea, Kurun harmaa, Ylämaan Vihreä tai taianomainen Spektroliitti ovat suoraan Suomen luonnosta. Luonnonkiviä on Ylämaan Graniitin valikoimissa toistakymmentä ja FinEko-merkistä tunnistat Ylämaan kotimaiset luonnonkivet. Suomalainen kivi on ekologinen ja pienen hiilijalanjäljen omaava materiaalivalinta keittiöön.


Esimerkkikohteita

Vanhan maalaistalon keittiö

N. 80-luvulla tehty keittiö haluttiin päivittää nykyaikaan. Vanhat laatikot olivat jo tiensä päässä ja seinän sisään rakennetut vanhan ajan korkeat kaapit haluttiin myös uudistaa nykyaikaisiksi. Samalla tehtiin pintaremontti: katto, seinät, leivinuuni ja ovet maalattiin ja lattiaan laitettiin vinyylilankku. Keittiön valaistusta parannettiin. Yläkaappien alle tuli LED-valonauhat ja kattoon useampi LED-lamppu. Myös keittiön ikkunat vaihdettiin uusiin.

 • Oven malli: Valkoinen puusyy 507
 • Vedin: Seilo
 • Työtasot:Resopal Block Board Noche
 • Välitilalevy: Shampanjahopea
 • Allas:Stala N50-91L
 • Hana: Oras Safira 1039
 • Liesituuletin: Savo P-28
 • Liesi: Bosch HLS79W320U

Keittiö tehtiin vanhan mallin mukaan. Esim. leivinuunin viereen tuli uusi puulaatikko, jonka muokkasimme normaalista korkeasta laatikosta lisälaidoilla. Tiskipöydän alla on kaksi jätevaunukaappia ja niiden yläpuolella sisälaatikko, johon saa laitettua roskapussit ja tiskiaineet. Asiakkaan toiveesta varsinaista maustekaappia ei ole, mutta liesituuletin piilotettiin kuitenkin oven taakse kaappiin. Jääkaappi-pakastimen ympärillä oleviin kaappeihin vaihdettiin samanlaiset ovet kuin uusissakin kaapeissa on. Korkeissa kaapeissa on alhaalla laatikot ja ylhäällä hyllyjä. Yksittäinen korkea kaappi on hyllykaappi.

Lisää kuvia gallerian puolella.

Vanhan omakotitalon keittiö

Vanha keittiö oli oviaukon molemmin puolin ja nyt haluttiin ovi piiloon ja keittiö koko seinälle. Vastakkaiselle seinälle tuli kaksi korkeaa kaappia.

 • Oven malli: tummanharmaa 403
 • Vedin: Pisla Siro, 96 mm, harjattu teräs
 • Työtaso: Resopal Basic Black Granite
 • Välitilalevy: Laine valkoinen
 •  Tiskiallas: Stala Lyria L40-40, kaksialtainen

Tiskipöydän alla kaksi jätevaunukaappia.

Tiskikaapissa teräksiset sisäosat ja tippuvesisuoja.

Lisää kuvia gallerian puolella.

Rivitalon keittiön vesivahinko

Alakaapit ja korkeat kaapit vaihdettiin runkoineen ja yläkaappeihin vaihdettiin uudet ovet (lisäksi uusi maustekaappi liesituulettimen päälle). 

 • Oven malli: Aragon 2788. 
 • Vedin: Pisla Siro, 96 mm, harjattu teräs.
 • Työtaso: Resopal Premium cloudy cement
 • Välitilalevy: Aluco harjattu alumiini (kiinnitettiin suoraan vanhan laatoituksen päälle)

Nurkkakaapissa (L-kulmakaappi) karuselli.

Tiskipöydän alla jätevaunukaappi.

Korkeista kaapeista reunimmainen siivouskomero, jossa teline siivousvälineille ja silitysrautateline.

Toisessa korkeassa kaapissa ylhäällä hyllyjä ja alhaalla kolme laatikkoa.

Lisää kuvia gallerian puolella.

Säilytystilaa rapun alle

Vapaa-ajan asunnolle teetettiin uudet raput ja rapun alle jäi tila, joka haluttiin ottaa vaatteiden säilytyskäyttöön.

Tätä kaappia ei saatu hyllystä, vaan se suunniteltiin ja rakennettiin mittatilaustyönä kalustelevystä. Korkea erikoismittainen Padasbox kaappi on muokattu yksilölliseksi mittatilausvaatekaapiksi. Lisäksi kaappiin laitettiin useampi määrämittainen kalustelevy ja näin saatiin koko rapun alunen hyödynnettyä.

Kaapissa on kaksi tankoa, joihin saa vaatehenkareita roikkumaan.

Rapun alakolmioon tehtiin kengille laatikko ja siihen etulevyksi kolmiopala. 

Lisää kuvia gallerian puolella.

Omakotitalon keittiö

Keittiö päivitettiin nykyaikaan uusilla kaapeilla ja laatikostoilla. Valkoiset rungot raikastavat tilan ja kivitaso sekä vintage-ovet antavat arvokkuutta. Altaaksi valittiin iso harmaa komposiittiallas. Uusi pakastin on samaa sarjaa äskettäin hankitun jääkaapin kanssa. Keittiön valaistusta parannettiin kaappien alle tulleilla LED-valonauhoilla. Lattian pintamateriaali uusittiin samalla.

 • Oven malli: Vintage H1401
 • Vedin: Pisla Siro 96, harjattu
 • Työtasot: Royal Beige kivitaso (Ylämaan Graniitti)
 • Välitilalevy: Shampanjahopea
 • Allas: Stala Combo CEG51-57G harmaa komposiittiallas
 • Hana: Oras Safira 1039
 • Liesituuletin: Electrolux LFP315S
 • Pakastin: AEG62516NW

Keittiö tehtiin vanhan mallin mukaan. Tiskialtaan alla on kaksi laatikkoa. Alimmaisessa on jäteastiat ja ylimmäiseen saa laitettua roskapussit ja tiskiaineet. Korkeassa kaapissa on alhaalla laatikot ja ylhäällä hyllyjä. Lisäsäilytystilaa saatiin, kun kaikkiin runkoihin laitettiin lisäksi sokkelilaatikot.

Lisää kuvia gallerian puolella.

Mökkikeittiö

Vapaa-ajanasunnon keittiö oli edellisten asukkaiden jäljiltä. Nurkka ei ollut ollenkaan hyötykäytössä ja vesivaraajan siirto keittiöstä pesutiloihin antoi sysäyksen keittiön muutokseen.

Vanha tiskipöytä haluttiin tunnesyistä säilyttää, mutta muutoin kaikki meni uusiksi. Nurkka saatiin mekanismin avulla käyttöön ja mausteet pieneen apteekkikaappiin. Pyyhkeille saatiin oma paikkansa, kun painesäiliölle piti jättää pääsy.
Valaistusta parannettiin kaapin alle ja päälle tulleilla LED-valonauhoilla. Lisäksi kattoon laitettiin lisää valoa.

 • Oven malli: yläovet valkoinen 401 ja alaovet vaaleanharmaa 402
 • Vedin: nuppivedin harjattu halkaisija 28 mm
 • Työtasot: Labrador Blue kivitaso (Ylämaan graniitti)
 • Välitila: valkoinen matta laatta Pukkila 15 x 15
 • Hana: Oras Safira 1038
 • Liesi: Upo EI156 Induktioliesi
 • Mikroaaltouuni: Electrolux EMM2000OW
 • Nurkkamekanismi: Dedicated ½ KKH M400
 • Apteekkikaappi: Spices & Herbs M200
 • Ulosvedettävä pyyheliinateline

Yläkaapit muutettiin n. 700 korkeista 990 korkeiksi. Näin saatiin pieneen keittiöön lisää säilytystilaa. Nurkkaan jäi vielä sopiva paikka viinipullotelineelle. Muurin/takan viereen tuli laatikostot selät vastakkain ja näin saatiin tuvan puolelle tilaa esim. poltettaville roskille ja keittiön puolelle säilytystilaa.

Lisää kuvia gallerian puolella.